Veganske vafler
Hvem elsker ikke deilige nystekte vafler?
Dersom du tror du at dette er noe du må gi opp som veganer, tar du fullstendig feil. Disse veganske vaflene er fantastisk gode, og passer utmerket helt alene, med vegansk is, eller med friske frukter/syltetøy.
De er nøyaktig som en vaffel skal være. Gyllenbrune, litt sprø på utsiden, og deilig myke på innsiden.
La meg vite hva du synes om denne oppskriften i kommentarfeltet under!
For vaflene:
- 1 og 1/4 kopp (150g) mel
- 2 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 3 ss sukker
- 1 og 1/4 kopp (300 ml) soyamelk (eller annen melk som ikke er meieriprodukt)
- 2 ss kokosnøttolje
- 2 ts Vaniljeekstrakt
For servering:
- Vegansk kremfløte eller iskrem
- Fersk frukt
- Lønnesirup
- Syltetøy
BRUKSANVISNING
- Sett på vaffelmaskinen din for å forvarme.
- Sikt melet i en bolle og tilsett bakepulver, salt og sukker. Tilsett så soyamelk eller annen melk, kokosnøttolje og vanilje, og visp med en visp for å fjerne klumper. Røren vil være ganske tynn.
- Når vaffeljernet er oppvarmet, hell du ut røren i fine posjoner og lukk vaffeljernet
- Stek i 5-7 minutter til de er gyldne og sprø.
- Server med pisket kokosnøttkrem eller vegansk is, frisk frukt og lønnesirup.