Vegansk sushi-ris
For meg som veganer var det spesielt en ting jeg savnet- SUSHI. Det var kanskje nettopp sushi som gjorde at jeg ble fristet til å jokse litt av og til, helt til jeg fikk vite at du trenger jo ikke sushi for å lage sushiris! Denne sushirisen vil definitivt være en god erstatter for vanlig sushi.
Denne oppskriften tar litt lengre tid enn mange andre, men det er så absolutt verdt det!
Vanskelighetsgrad: Middels
Total tid: 45-50 minutter
Ingredienser:
Dette trenger du til risen:
- 1 kopp brun ris / eventuelt vanlig hvit ris
- 1 spiseskje skrellet og presset ingefær
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 kopper vann
Dette trenger du til dressingen:
- 2 spiseskjeer riseddik
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 spiseskje rød miso paste
- 1 1/2 teskje soyasaus
- 1 1/2 teskje brun sukker
- 1 1/2 sesamolje
Dette trenger du til toppingen:
- 1 teskje olivenolje
- ca 200g asparges
- litt salt
- 1-2 redikk
- 1 avokado
- sesam frø
- nori tang
Slik tilbereder du risen:
Varm olje i en panne og tilsett risen med ingefær, la dette surre sammen i et minutt. Tilsett vannet og la det koke opp. Nå kan du skru ned temperaturen og sette på et lokk. Risen skal nå trekkes i ca 40-45 minutter. Mens du venter på dette kan du lage topping og dressing.
Slik lager du toppingen:
Del opp aspargesen i mindre biter. Varm olje i en panne på medium høy temperatur og tilsett aspargesen med litt salt. La dette steke i ca 3 minutter, rør av og til.
Del opp reddiken i mindre biter og sett det til side.
For dressingen:
Miks alle ingrediensene i en bolle.
- Når risen er ferdig kokt, fordel den i 3 boller. Hell en spiseskje med dressing over hver bolle.
- Tilsett 2 spiseskjeer med dressing i bollen med redikkene og rør godt.
- Fordel reddikkene og aspargesen i bollene med ris. Del opp avokadoen, og fordel den i hver bolle også.
- Hvis ikke dressingen er brukt opp, fordel resten i hver bolle og dryss over sesam og nori. Nyt det!
Om du har prøvd denne retten, eller har noe annet på hjertet – skriv gjerne en kommentar i feltet under!