Linsesuppe
I årenes løp lagde jeg noen glødende linsesupper som aldri så dagens lys på dette nettstedet. Ingen vegansk matblogg ville imidlertid være komplett uten en skikkelig linsesuppe, så jeg perfeksjonerte en av mine egne.
Min linsesuppe er laget med for det meste pantry-ingredienser, men inneholder hjertelige greener og en perspressing av sitron for lys, frisk smak. Den er krydret med noen få av mine favorittkrydder og rikelig med nykvernet svart pepper. Ærlig talt, det er den beste linsesuppen jeg noensinne har hatt.
Vær vennlig å ikke bli skremt av listen over ingredienser. Det meste er billige grønnsaker og er derfor lett å håndtere. Oppskriften er ikke spesielt komplisert, og er definitivt verdt det! Jeg kan anbefale å dobble oppskriften slik at du kan ha mat i flere dager!
Fun fact: Linser er rike på protein, fiber, jern og folat.
Gi meg beskjed hvordan denne linsesuppen viser seg å være i kommentarfeltet. Jeg er alltid så ivrig etter å høre fra dere!
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 10 minutter + 45 minutter koking
INGREDIENSER
- ¼ kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 middels gul eller hvit løk, hakket
- 2 gulrøtter, skrellet og hakket
- 4 hvitløksfedd, presset eller hakket
- 2 ts bakken spisskummen
- 1 ts karripulver
- ½ ts tørket timian
- 1 stor kan ( 28 ounce s) terninger, lett tappet
- 1 kopp brune eller grønne linser, plukket over og skylt
- 4 kopps grønnsaksbuljong
- 2 kopp vann
- 1 ts salt, mer etter smak
- Klype rød pepperflak
- Nymalt svart pepper, etter smak
- 1 kopp hakket frisk collard greener eller grønnkål, tøffe ribbeina fjernet
- 1 til 2 ss sitronsaft ( ½ til 1 middels sitron), etter smak
BRUKSANVISNING
- Varm olivenoljen i en stor ovn eller gryte over middels varme. En fjerdedel kopp olivenolje kan virke som mye, men den tilfører en deilig rikdom og hjertelighet til denne næringsrike suppen.
- Når oljen begynner å bli varm, tilsett den hakkede løken og gulroten og la den koke under omrøring ofte, til løken har myknet og blir gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- Tilsett hvitløk, spisskummen, karripulver og timian. Kok til det begynner å dufte, mens du rører konstant, omtrent 30 sekunder. Hell i de drenerte tomatene, og la det koke noen minutter under omrøring for å forbedre smaken.
- Hell i linsene, buljongen og vannet. Tilsett 1 ts salt og en klype rød pepperflak. Smak generøst med nykvernet svart pepper. Skru opp varmen og tilsett blandingen til å koke, dekk deretter gryten delvis og reduser varmen for å opprettholde en svak småkok. Kok i 25 til 30 minutter, eller til linsene er møre, men fortsatt holder formen.
- Overfør 2 kopper av suppen til en blender. Fest lokket ordentlig, beskytt hånden din mot damp med et kjøkkenhåndkle lagt over lokket og blend suppen til den er jevn. Hell den purerte suppen tilbake i gryten. (Eller bruk en fordypelsesblender for å blande en del av suppen.)
- Tilsett hakkede greener og kok i 5 minutter til, eller til greenene er myknet etter din smak. Ta gryten av varmen og rør inn 1 ss sitronsaft. Smak til med mer salt, pepper og / eller sitronsaft. For krydret suppe, tilsett en ny klype eller to røde paprika flak.
- Serveres mens den er varm. Restene vil holde godt i cirka 4 dager i kjøleskapet, eller kan fryses i flere måneder.
- Nyt maten med god samvittighet!
Kan denne oppskriften bli lagt ut på originalspråket, eller oversatt ordentlig slik at jeg skjønner hva slags ingredienser som skal i? https://www.veganskmat.no/vegansk-linsesuppe/
En stor kan (28 ounces) terninger, lett tappet høres… eh.. spennende ut? Det samme med grønnkålen og frisk Collard greener med tøffe ribbeina fjernet…