Vegansk Hotpot
Dette er en asiatisk spesialitet. En kjempegod vegansk nuddelsuppe
Ingredienser:
- 100g risnudler
- 200g sopp (gjerne shiitake)
- 1L tilberedt vegansk kyllingbuljong (les videre dersom du ikke får tak i dette)
- 3 dl soyasaus
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 spiseskje hvitløk
- 1 spiseskje chilisaus
- 3 vårløk
- 4 gulrøtter
- 200 grønne erter
Dersom du ikke får tak i vegansk kyllingbuljong kan du erstatte dette med 1L vann blandet med østersaus. Du kan også måle opp 1L vann, ha i sitron, pepper, chilli og rosmarin.
- Tilbered risnudelene etter anvisning på pakken
- Varm oljen i en panne. Når pannen er på medium høy temperatur, stek soppen i 2 minutter.
- Hvis du ikke har tilberedt den veganske kyllingbuljongen med vannet, gjør dette nå og tilsett soyasaus, hvitløk og chilli – alt i en stor kjele. Varm dette opp til temperaturen er på nesten kokepunktet og dermed tilsett vårløk, erter og gulerøtter. La dette varmes i ca 5-6 minutter, til grønsakene er blitt mykere.
- Sorter like store nuddelporsjoner og ha de i små middagsboller. Tilsett dermed suppen og nyt maten!
Hvor mye østerssaus i den literen med vann?
Kjempekjempe