Brun bønnesuppe
Jeg gleder meg til å presentere denne fantastiske gode veganske bønnesuppen. Den er kjempesunn og du kan godt være en amatør på kjøkkenet og likevel klare å lage denne retten med glans.
Til denne oppskriften trenger du:
- 2 dl mais
- 1 seleristang (oppkuttet)
- 1 spiseskje spisskummen
- 2-3 hvitløksfedd (finkuttet)
- 2 spiseskjeer tomatpure
- 1 løk (oppkuttet)
- 1 chilli (oppkuttet)
- 500g+ svarte bønner
- 5 dl grønsaksbuljong ( kan bruke buljongterninger og blande med vann etter pakkeanvisning)
Slik lager du suppen:
- Varm opp ca 2 spiseskjeer med olje i en stekepanne, tilsett seleri og løk. La dette surre i medium temperatur. Når grønnsakene har fått en gylden brunfarge, tilsett tomatpure, chilli og hvitløk . Etter ca 1 minutt, hell i grønnsaksbuljongen og dryss kumminen over.
- Hell alt over i en kjele og tilsett bønnene. Dette skal koke på medium varme i 3-4 timer, tilsett maisen på slutten av koketiden. Nyt det!
koke i 3-4 timer???