Oppskrift på eplekake
Eplekake med krem – En vegansk oppskrift
Denne oppskriften på eplekake kommer du til å elske! Oppskriften er inspirert av den verdenskjente kokken Paul Preston Garden som i 2014 kom med en ny vegansk kokebok. Jeg har laget min egen versjon av eplekaken etter mye eksperimentering, til jeg fant den beste kombinasjonen av alle ingrediensene.
Denne veganske oppskriften inneholder ingredienser som det er lett å få tak i selv her i Norge! Den eneste ingrediensen som du muligens ikke finner i en vanlig matvarebutikk, er vegansk smør. Dette kan du likevel få tak i på de aller fleste helsekostbutikkene.
Dersom du vil tipse vennene dine om denne veganske varianten av oppskrift på eplekake med krem, kan du gjerne dele oppskriften på facebook eller twitter.
Skriv gjerne en kommentar i feltet under om hva du synes, slik at vi kan alltid forbedre oss!
Til kaken:
- ca 1 dl sukker
- 3 spiseskjeer melis
- 4 teskje vaniljesukker
- 0.5 dl extra virgin oliven olje
- 2.5 dl mandelmelk
- 3 epler (finhakket / opprevet)
- 1/2 teskje salt
- 1 teskje natron
- 1 spiseskje kanel
- 3 dl hvetemel
- ca 1 – 1.5 dl havregryn
- Varm opp ovnen til 200 grader.
- Smør en kakeform med litt vegansk smør
- Hell oppi 1 kopp hvetemel, bakepulveret, kanelen, salt, sukker og deretter resten av hvetemelet. Rør dette sammen.
- Hell oppi mandelmelken, olivenoljen, vaniljesukkeret og melisen. Miks dette sammen, godt.
- Hvis røren er for tykk, hell oppi mer mandelmelk.
- Til slutt, miks inn finhakket eple i eplekakedeigen.
- Stek dette i ca 30 minutter.
Til kremen
- 6 dl kokosmelk
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer sukker
- Kjøl ned kokosmelken i et kjøleskap over natten (6-8 tmer)
- Hell kokosmelken i en mixmaster og la det piske i 5 minutter før du heller i resten av ingrediensene. La dette surre i ca 2 minutter og du er ferdig!