Vegansk hamburger
Denne oppskriften på vegansk hamburger må du bare prøve! Har du dårlig samvittighet når du har vært ute og spist en hamburger? Det trenger du ikke ha etter å ha spist denne vegetar-varianten!
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 15 minutter
Ingredienser:
1 stor portebellosopp. ( kan også bruke andre typer sopp)
1 1/4 kopp kokte linser, renset og tørket
1/2 kopp vann
1 spiseskje malte linfrø
2 spiseskjeer nutritional yeast flakes (næringsgjær) – Dette kan fås kjøpt på helekostbutikker
1 teskje Marmite. / Kan også brukes vegetabilsk buljongpaste. – Dette kan også fås kjøpt på helsekostbutikker eller nettet, men det er ikke en nødvendig ingrediens.
1 teskje brunt sukker
1/2 teskje paprikapulver
1/4 teskje hvitløkspulver
1/4 teskje løkpulver
1/8 teskje malt sort pepper.
Hamburgerbrød
- Stek soppen i pannen og putt i marmite. (dersom du har) Kan også bruke grønnsaksbuljong som erstatter. Etter noen minutter er soppen ferdig, hell soppen i en stor bolle
- Miks inn 1 kopp(!) kokte linser og brunt sukker
- I en annen bolle, hell i 1/2 kopp med vann, linfrø, + 1/4 kopp kokte linser. Blend dette sammen og hell det i bollen med soppen. Bland dette godt og hell i næringsgjær med resten av ingrediensene. (ikke hamburgerbød selvfølgelig!) Det skal være tørt, men dersom det ikke er mulig å røre, hell i litt vann.
- Bruk hendene til å forme hamburgere med deigen.
- Varm olje i en panne på middels / høy temperatur og stek hamburgerne. De skal steke ca 3 minutter på hver side.
- Varm hamburgerbrødene i ovnen eller pannen.
Du er nå ferdig! Du kan selvsagt ha på salat og tomat og annen dressing.
Veldig god! Bare lurer på om det kunne vært en ide å ha på rødløk?
Lagde en variant av denne for en stund siden og jeg synes syltet rødløk passet bra !
Veldig god 🙂